Mastodon Transz Láthatóság Napja – Myra naplója
Napló

Transz Láthatóság Napja

2024. április 1., hétfő

HRT 147 nap

💬Gondolatok:
Tegnap volt a Trasz láthatóság napja. Igaz lemaradtam róla, de ma szeretnék írni pár gondolatot. A nagy világ, az ország, majd a környezetem kapcsán.
A világ nem tudom hova tart, és mi a baj azzal aki más. Mindegy hogyan, miért kell őt gyűlölni? Egyre több helyről hallom, hogy az LMBTQ embereket támadják. Nem értem az okát. Annyira kis része a népességnek, hogy nem tudom mire mennek a kirekesztésükkel. Jobb kérdés, utána ki lesz a rossz? Amerika egyértelműen hajlik arra, hogy törvénybe iktassák az emberek diszkriminációját. Úgy, hogy ezt pont az alkotmányuk tiltaná. Persze, államomként ez eltérhet, de aki nem tud elmenni? Jobb egy halott, mintha boldog lenne, és fizetné az adót? Számomra ez logikátlan. Szerencsére az EU igyekszik jobban védeni minket, de azok is csak ajánlások. Tudomásom szerint Portugália, Lengyelország, Szlovákia és még pár ország korlátozni akarja a jogokat. Egyszerűen nem tudom ez mire jó.
Magyarországon még csak-csak ellehet navigálni, hogy elkezdhesd a tranziciót. Így sem egyszerű, mert kevés olyan szakember van aki vállalja a vélemény kiadását. Érdekes, de a területileg illetékeseknek kötelező lenne, mégsem tudok olyanról ahol ezt bárki megtenné. Most jött a következő pofon, hogy bár nem politikai nyomásra, de már nem csinálnak nemváltó műtéteket. Sem Szegeden, sem Kiskunhalason. Ezzel ellehetetlenült, hogy valaki teljesen egésznek érezze magát. Egy olyan műtétről beszélünk ami 8 millió forint, s semmit nem áll belőle az állam. Miközben a transzok aránya a népességben csupán 0,8%. Magyarországon ez 76.800 ember. Ebből jó ha 1% jut el oda, hogy tudja finanszírozni a műtétet. Ha azt is nézzük, hogy a 76.800 embert 16-74 éves korig kell érteni, akkor már egyből látszik mekkora butaság az egész kampány. A egész lakosságnak pedig az LMBTQ aránya 7% (672ezer ember, a 9,6millióhoz). Részletek itt és itt.
Itthon más a helyzet. Nagyon más. Itt volt négy nap, én lassan öt hónapja szedem a hormont, de egyszer sem mondták ki a nevem. Mindannyiszor a régi nevem használta mindenki. Közben a szobám ajtaján ott van a nevem, mindig látják, ha elmennek mosdóba vagy fürdeni. Túl fogom tenni magam rajta, csak nehéz a családi támogatás nélkül elhinni, hogy bármennyi nőiesség is van benned. Hiába próbálok bármit. Többször kérdeztem, hogy a szettem milyen. Foghegyről, egy fél pillantást kapva mondtak egy jót. Akkor is, ha rossz lenne. Semmilyen visszajelzést nem kapok semmiről, mintha nem is szedném a bogyót. Csak valamiért kicsit megváltoztam, és hóbortos vagyok, ezért furán öltözök. Ennyit érzek, láthatatlan vagyok. Még itt a családomban is. Mert ha nem látom a transzságot, akkor nem létezik. Létezem, és tudom, hogy ki vagyok.

🌞Napom:
Reggel sokáig aludtam, azt terveztem pihi nap lesz. Mindent késve csináltam, egészen délig. Utána írni, és fordítani akartam, csak elment közben az áram. Mikor elfeküdtem jöttem rá, hogy nálunk lesz a hiba szerintem. Így is volt. Szóval, írtam és fordítottam. Játszottam is ma, és az olvasás is megvolt. Egészen produktív voltam.
Úgy döntöttem, hogy délután kimegyek futni. A terv egy óra, és 5km volt. Nem egészen úgy sikerült, ahogy vártam. Fél óra lett, és 4km. Nagyon gyors vagyok, nem úgy futok, mint a teremben. Átlag 7km/h sok, és a pulzusom is 163 volt, ami nagyon magas. Ki kell majd találnom, hogyan tartsam 140 körül. A kép is a teszt után született.
Futás után fürödtem, ettem, olvastam és tévézem kicsit. Most fekszem majd, mert holnap esni fog, így tekerni fogok.

🤸‍♀️Testi változások:
Egész napomat úgy csináltam, hogy nem fogok edzeni, így keveset ettem. Valójában nem is zavart. Sokkal jobb a közérzetem, hogy nem vagyok eltelve. Arra is gondoltam, hogy a kevesebb azért lehet elég, mert lelassult az anyagcserém. A ami észrevétel után, úgy döntöttem kisebb adagokban fogok gondolkodni. Inkább eszek vacsira is azt, amit ebédre. Szeretném megtartani ezeket az 1600-1900 kalóriás napokat. Aztán meglátjuk. Edzés a lábamtól lesz függő, hogy mindig futás (ha nem esik), vagy egyik nap tekerek másikon futok.

♀️Libidó (erekció):
Hmm… Nem volt semmi. Kicsit kívánós voltam, de nem nagyon. Az overált sem kívántam magamon. Pizsinek viszont most sem tudok mást elképzelni.

💞Érzelmek:
Voltak jó, és rossz részek ma. Reggel jó volt későn kelni. Nem is tudom mikor keltem utoljára hat után. Aztán jött, hogy nincsenek műtétek (lehet valami nagyobbnak az előszele?), a Transz láthatóság napja. Rájöttem közben, hogy senki… Nem is tudom, nem tisztel, vagy nem hiszi el? Csak azt tudom, ez hatalmas törés bennem. Nem tudom akarok-e nagyon társaságban lenni. Szinte fél óránként hallani a régi nevem. Hiába javítom, hiába bármi. Mintha csak azért lennék, hogy tegyem ezt-azt segítsek, vagy legyen kihez szólni. Nagyon lehúzza az embert. Pont emiatt jó volt kimenni futni. Kicsit zenét hallgatni, kifárasztani magam. Az elején még akaraterő kell, de mikor már a lábad visz. Szeretem az az érzést. Kiürülsz, s csak te vagy, és az út. Mész, lépésről lépésre tudod hova haladsz, és hogy el is fogod érni. Utóbbi időszak legjobb érzése volt futni ma. A desszertet megenni, és a hasamat látni csak hab volt a tortán. (Elvileg holnap csinálom a képeket a naplóra.) Összességében azért jó volt ez a nap. 

Címkék: napló, este
Időjárás: 🌦️ 26 / 10 °C
☀️ Napkelte: 6:28 Napnyugta: 19:19
Holdfázis: 🌖 Fogyó hold
Hely: 47.668526, 17.658553
Értékelés: ★★★★☆

Leave a Reply